Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Milyen lesz az M1 -el Süveges Gergő nélkül ?

               Egyik  legjobb  műsorvezető- szerkesztő  az  M1-nél  Süveges  Gergő  volt.Sajnos  azt  mondom,hogy  volt,mert  már  elment  önként.Az  M1  egyre  jobban  vissza  esik  a  látogatottság  tekintetében.Már  a  tavaly  lehetett  tudni,hogy  nagy  leépitések  lesznek  a  médiában.Meg  is  volt.Sokak  sorsát  néhányan  eldöntötték .De  mi  lesz  azokkal ,akik  nem  birják  a  jelenlegi  helyzetet? elmennek  valahova  vagy  más  mesterséget  tanulnek.Esetleg  külföld  lehet  a  cél '

                Süveges  Gergő  volt  az  egyik  kedvencem  az  M1-nél.Érdemes  volt  nézni  és  hallgatni.De  már  ő  nincs  reggeli  műsorban.Mi  lesz  az  M1-el ?Kit  érdekel ?  

0 Tovább

Visszafoglalja a Fidesz Székelyföldet


Traian Basescu román elnökkel beszélget Orbán Viktor a romániai Tusnádfürdőn - fotó: MTI

Csak egy várost, és csak néhány napra, de a nemzetegyesítés elkezdődött. Ma nyit a 22. bálványosi diáktábor, Tusnádfürdőt egész invázió éri az Orbán-kormányzat hivatalviselői, illetve a Fidesz-kompatibilis üzletemberek és sportolók részéről. A magyar miniszterelnök szombaton üzen haza, a román államelnök már-már szokatlan módon távolmarad az Olt partjáról.

A Hargita megye déli részén, a Keleti-Kárpátokban, a lármás Olt folyó partján fekvő, korábbi alcsíki kisváros 1997 óta ad otthont a Fidesz - illetve Németh Zsolt - kezdeményezésére indult tábor, amely jelentősebb az anyaországi, mint a határon túli magyarok számára. A főattrakció a szombati zárónapon Orbán Viktor magyar miniszterelnök szokásos előadása lesz, a színpadon azonban csak Németh, mint külügyi államtitkár és Tőkés László, az Európai Parlament egyik alelnöke, a rommmagyar közélet jobboldalának reprezentánsa játszik alá, a román köztársasági elnök ezúttal nem látogat Tusnádra.

Traian Basescu hivatalban lévő államfők közül elsőként tette tiszteletét a rendezvényen, korábban Emil Constantinescu már retirált elnökként lépett föl 2003-ban. Basescu hat évvel később arra használta az előadását, hogy a romániai románoknak üzenjen: nem lesz autonómia Székelyföldön, jól mutatott a füttykoncert az esti híradókban. Tavaly az elnökválasztásért kampányolt Tusnádon, az immár ismét kormányfő Orbánnal meg is kapta a rommagyarok négyötödének szavazatát.

Az idei föllépés elmaradásának okait csak találgatni lehet. Májusban még azt jelentették be a szervezők, hogy meghívták Tusnádfürdőre, de Basescu hivatala az érdekeket mérlegelve csak az utolsó pillanatban dönt az elfogadásról. Néhány napja azonban úgy nyilatkoztak, maga az elnöki hivatal érdeklődött a föllépés lehetőségéről, Németh pedig arra hivatkozott, nem is hívták meg, mivel a rendezvény tematikájának fókuszában idén a magyar-magyar kapcsolatok állnak, a szlogenje is egy Willy Brandt parafrázis: "összenő, ami összetartozik".

A korábbi német kancellár ezt az NSZK és az NDK egyesülése kapcsán mondta, a romániai politikai életben a nemzetegyesítésnek nevezett, alig burkolt irredentizmus okán előreláthatólag komoly támadások érik utóbb a résztvevőket, Basescu talán ezt mérlegelve nem adta a nevét a dologhoz.

A magyar kormány viszont komoly erőkkel képviselteteti magát a magyar politikai élet legnagyobb rendezvényén, amelyet egy másik országban tartanak. A kormánytagok és -tisztviselők számára csak nehezen visszautasítható egy olyan fölkérés, mely a miniszterelnök védnökségével folyó eseményre szól.

A július végi Kis-Magyarországra, a tömbmagyar Székelyföld közepére a legnagyobb létszámmal a Külügyminisztérium vonul föl (még az EU-hoz akkreditált nagykövet is előad), a belügyi és a honvédelmi tárca viszont egyelőre nem delegált embereket. Miniszterként csak Réthelyi Miklós (Nefmi) lesz jelen, az államtitkárokat viszont össze sem lehet számolni. Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár a Kárpát-medencei tudástér nevű ezoterikus valamiről értekezik majd. Föllép a már említetett Némethen túl Balog Zoltán romagyügyi, Bencsik János klíma- és energiaügyi, Becsey Zsolt külgazdasági és Nyitrai Zsolt infokommunikációért felelős államtitkár is. A helyettes államtitkárok fölsorolásától eltekintenénk, bár megjegyzendő, hogy a kiadott program szerint Prőhle Gergely a külügytől (Gulyás Gergely frakcióvezető-helyettes táraságában) egyelőre fel nem derített okokból az Újságíróetika és a politika kapcsolatát vázolja majd.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek a megnyitó jelentős feladata jutott, hiányzik viszont Tusnádfürdőről a kormány gyakorlati vezetője, szintén kormányfő-helyettes, emellett miniszter Navracsics Tibor. A legföltűnőbb Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének a távolléte, aki pedig igazán illetékes szeretne lenni határontúli ügyekben. A fideszes házelnök azóta demonstrálja a kívülállását, amióta három éve Orbán - Németh befolyására - reálpolitikai okokból a nemigazán szeretett RMDSZ-t támogatta a marginális, Szász Jenő vezette MPP-vel szemben, akiket viszont Kövér favorizált volna.

Az MPPT-idén sem képviseli senki, ám az RMDSZ-től is csak Kelemen Hunor elnök vesz részt a határontúli magyar szervezetek vitáján, ahová egyedül Erdélyből hívtak meg kettőt. A pillanatnyi favorit, ám be nem jegyzett Erdélyi Magyar Néppártot, közismert nevén a Tőkés-pártot Toró T. Tibor ügyvezető alelnök képvisel majd. A miniszterelnök-helyettes Markó Béla a Fidesszel való viszony javítása érdekében februárban hiába adta át a párt vezetését, a jelenleg is kormányon lévő, a határontúli magyar szervezetek közül legnagyobb RMDSZ-nek nem felejtették el, hogy 2002 után három évig bojkottálták a rendezvényt, ami noha a már említett RMDSZ-MPP rommgyar-belvita miatt történt, a Fideszben úgy csapódott le, hogy ellenzékben fordultak el tőlük.

Az autonómia ügye az állampolgársági törvény miatt idén háttérbeszorulni látszik Tusnádfürdőn, arra amúgy is jellemző, hogy az erdélyi önrendelkezést a hawaiival és a tibetivel méri össze egy előadás címe, de legalább a kosovói összehasonlításról nem esik már szó.

Ha a nemzetegyesítés nehéz munkájáról van szó, akkor Pozsgay Imre, a Magyar Szocialista Munkáspárt Politikai Bizottságának korábbi tagjának jelenléte nyilván nem mellőzhető; a program szemérmesen csak egykori miniszter, jelenleg egyetemi tanárként hivatkozik rá.

Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő az Innovatív nyelvhasználat a közösségi médiában című fórumon értekezik, valamint az MTK elnökeként a magyar focit fogja szeretni Kubatov Gábor (FTC), Buzánszky Jenő (a Grosics és Lóránt közül való) és Csányi Sándor (OTP, Mol, MLSZ) társaságában. A Mol másik vezetője, Hernádi Zsolt az energiapolitikát vitatja majd meg.

A királyi műhelyekből leginkább Ókovács Szilveszter, a Duna TV és Böröcz István Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap vezérigazgatója delegálódott, noha természetesen Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság és Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár, mint elfogulatlan és pártatlan megfigyelők az erősen áthallásos című (A magyar médiatörvényről szabadon) rendezvényen vesznek majd részt, amelyet a Fidesz sajtóosztályát korábban vezető MTI-szerkesztő(!) moderál.

Schmitt Pál magyar államfő - minként elődei sem - nem látogat el az eseményre, ott lesz viszont elnöki főtanácsadója, korábbi kampányfőnöke, Kiss Antal, aki az előadásának - vagy vitafórumának ezt a rejtélyes a címet adta: "Az őshonos magyar plüssállatok Európa dzsungelében. Avagy mosolydiplomácia kolbász nélkül?"

Forrás : http://www.stop.hu/articles/article.php?id=909094

0 Tovább

A Magyarországon forgalomban lévő egészségre káros élelmiszerek

Jelenleg Magyarországon mintegy 50.000 élelmiszer közül lehet választani az üzletekben. Ezekben közel 15.000 féle mesterséges adalékanyag, színezék és egyéb összetevő található. A Kárpát-medencei Magyar Táplálkozástudományi Egyesület (KMTE) szerint a hozzáadott szénhidrátok, a  fruktóz, a cukor, továbbá egyéb keményítők, például a kukoricakeményítő – megbetegítő tényezők.

Az egyesület erről közleményt adott ki, miután az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége (ÉFOSZ) a népegészségügyi termékadóról szóló törvénnyel kapcsolatos közleményében azt fogalmazta meg, hogy Magyarországon nincsenek forgalomban egészségre káros élelmiszerek. Az egyesület felhívja a figyelmet arra, hogy az Európai Unióban és Magyarországon senki sem vizsgálta az élelmiszer-alapanyagok hosszú távú egészségkárosító hatását.
Jelenleg Magyarországon mintegy 50.000 élelmiszer közül lehet választani az üzletekben. Ezekben közel 15.000 féle mesterséges adalékanyag, színezék és egyéb összetevő található – teszik hozzá. Ez utóbbiak rendszerbe sorolása a múlt évben kezdődött el az Európai Unióban, teljes regisztrálásuk előreláthatólag 2019-re várható. Ezeket a mesterséges élelmiszer-adalékokat kombinációs felhasználásban sem vizsgálta soha senki. A gyártók számára ilyen vizsgálatokat nem ír elő a törvény.

Példaként említi a közlemény, hogy a gabonák gluténtartalma az elmúlt évtizedek nemesítése után jelentősen megemelkedett. Ennek következménye a szervezet folyamatos túlterhelése gluténnel, amelynek megbetegítő hatása egyre inkább körvonalazódik az autoimmun betegségek kapcsán.
Ugyancsak megemlítik, hogy a finomított szénhidrátoknak gyulladásfokozó hatásuk van.
Az egyesület úgy ítéli meg: “a legújabb táplálkozástudományi vizsgálatok fényében a kormány úgynevezett hamburger-adója rendkívül laza és liberális. Sokkal szorosabb kontrolra, néhány élelmiszer esetében kifejezett tiltásra lenne szükség a cukrok tekintetében.” Ezért támogatnak minden olyan kezdeményezést, amely nem gazdasági érdekeket, hanem a magyar lakosság népegészségügyi érdekeit veszi figyelembe, továbbá célja az élelmiszer előállítók szoros és következetes kontrolja.
A közleményben leszögezik: az egyesület semmilyen politikai kapcsolatokkal nem rendelkezik, semmilyen anyagi támogatást kormányhivataltól, politikai szervezettől nem kap, állásfoglalása a tudományos tények ismeretén alapul.

Olvasna még a témában?

Mihez, milyen olajat használjunk?

Nem mindegy, mivel sütjük-főzzük ételeinket: régóta közhelyszámba megy, hogy a zsír nem megfelelő erre a célra, mert káros a szervezetre. Különösen a cukorbetegeknek kell nagyon odafigyelniük, mit esznek – a repceolaj pedig megoldást jelenthet a gondokra.

A tartós fogyás titka: barna kenyér, barna rizs meg a zabkása

Közel negyven évig, három generáción át vizsgálta egy amerikai kutatócsoport a teljes kiőrlésű termékek egészségre kifejtett hatását. A megfigyelések kimutatták, hogy napi 40 gramm teljes kiőrlésű gabona bevitele fél kilogrammal csökkentheti az idő előrehaladtával jelentkező testtömeg-gyarapodást. Továbbá a Nestlé svájci kutatásai alátámasztották, hogy a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázata is csökkenthető, ha tudatosan és következetesen teljes kiőrlésű gabonafélék kerülnek az asztalunkra. Lényeges hangsúlyozni, hogy mindezek mellett akkor érhetünk el tartós sikereket, ha kiegyensúlyozott táplálkozáson és mozgáson alapuló életmódra is törekszünk. A most nyolc országban – köztük Magyarországon is – elindított Flat Belly, azaz Lapos has elnevezésű program épp erre kívánja felhívni a figyelmet.

A világ legjobb diétája

Az 50 km-es diéta mindent visz, mert kétségtelenül az a legjobb – a világnak és nekünk. De eheti adásunkból az is kiderül, hogy ha jobban körülnézünk, egy komplett ebédet is összehozhatunk – az erdőből.
0 Tovább

Seherezádé meghóditja a nézőket '

                      Azt  lehet  mondani,hogy  Seherezádé  török  sorozat  meghóditotta  a  nézőket. Statisztika  is  ezt  bizonyitja ' Nagy  hatással  van  a  nézőkre  ez  a  török  sorozat ' Ne  dicsérjem ' hadd  lássák  a  sorozatot '  Megnézhetik  itt :http://kareszka.blogter.hu/466017/seherezade_-__torok_sorozat 

                        Jó  szórakozást '

0 Tovább

Legbetegeb nemzet a magyar ?

Legbetegebb  nemzet  a  magyar '- ezt  az  Egészségügyi  Világszervezet -WHO- jelentette  ki.Ez  lehet,hogy  nem  tetszik,de  a  statisztika  alapján  lett  közzé  téve.Nem  magyar  ellenes  kampányról  van  szó.Tényleg  sok  magyar  beteg .Ez  tény.De  mit  tehetünk ? Megváltoztatjuk  az  élet  stilusunkat.Ez  nagyon  nehéz.

De  hol  olvastam  ezt  az  állitást ? Az  egyik  interjúban  olvastam.Több  olyan  információt  olvastam  ebben az  interjúban,mely  elgondolkoztatott.Babai  Lászónak  lehet,hogy  igaza  van  több  tekintetbe.A  természetgyógyászat  az  mostoha  gyermeke  az  orvostudománynak.Pedig  sokat  segithet  a  betegeken.De  elolvasva  az  interjút,arra  a  következtetésre  jutottam,hogy  nekem  is  szól.Igaz  az  is ,hogy  a  jelenlegi  kormány  sok   pozitiv  változást  jelentett  be  az  egészségügybe.Bár  sikerülne '

Olvassák  el  az  interjút  és  irhatnak  véleményt  is. Buzditsuk  egymást  az  egészséges  életmódra ' Az  alábbiakban  néhány  részletet  olvashatnak :

Orvos és természetgyógyász egy személyben

Mozgás és egészséges táplálkozás - ez a "vesszőparipája" Babai Lászlónak, akinek hivatalos címe, rangja: prevenciós szakértő.

 

Nem csak a voksát, hiszen egy fővárosi nagy egészségközpont vezetőjeként naponta gyakorolja is a prevenció nehezen megfogható, sokak számára értelmezhetetlen, de egyre inkább szükséges tevékenységét. Lehet, hogy az orvosi hivatás egyfajta kritikusaként teszi mindezt?

Inkább azt mondanám, hogy az orvosi hivatás részeként, azzal szoros összefüggésben. Meggyőződésem ugyanis, hogy egy orvos akkor tesz a legtöbbet, ha a betegségek megelőzésében képes hatékonyan együttműködni páciensével. Tudom, a két kulcsszó, amelyet én is előszeretettel hangsúlyozok - a mozgás és helyes táplálkozás - nem új, ennek ellenére nincs kellő hatékonysága és eredménye, a köztudatba nem épült be egyiknek a fontossága sem.

 

Pedig egészségünk megőrzése e két alappilléren nyugszik. Ma már tudományosan is bizonyított, hogy sok vezető halálokért felelős betegség elkerülhető lenne, ha az emberek megfelelő életmódot folytatnának. A ráknak több fajtája, a szív- és érrendszeri betegségek sora, a cukorbetegség, a magas vérnyomás, a mozgásszervi betegségek, az allergiák bizonyos fajtái, a mentális betegségek sora kimondottan az önrontó életmódnak köszönhető.

Nem véletlen, hogy az Egészségügyi Világszervezet, a WHO által is deklaráltan a "legbetegebb nemzet a magyar". Ennek legfőbb oka az egészségtudatosság, az egészségkultúra hiánya. Nálunk az emberek a környezetet, a nehéz anyagi helyzetet, a túlhajszolt életmódot és minden egyéb kívülálló okot felsorakoztatnak saját mentségükre, csak önmagukat nem látják és gondolják felelősnek saját betegségükért.

Forrás : napidoktor.hu/friss/9873/orvos-es-termeszetgyogyasz-egy-szemelyben/

0 Tovább
12
»

Karesz blogja

blogavatar

Karesz blogja általános témákat és saját véleményét tartalmazza.Ez egy moderált blog ' További szép napot '

Utolsó kommentek