Legbetegebb  nemzet  a  magyar '- ezt  az  Egészségügyi  Világszervezet -WHO- jelentette  ki.Ez  lehet,hogy  nem  tetszik,de  a  statisztika  alapján  lett  közzé  téve.Nem  magyar  ellenes  kampányról  van  szó.Tényleg  sok  magyar  beteg .Ez  tény.De  mit  tehetünk ? Megváltoztatjuk  az  élet  stilusunkat.Ez  nagyon  nehéz.

De  hol  olvastam  ezt  az  állitást ? Az  egyik  interjúban  olvastam.Több  olyan  információt  olvastam  ebben az  interjúban,mely  elgondolkoztatott.Babai  Lászónak  lehet,hogy  igaza  van  több  tekintetbe.A  természetgyógyászat  az  mostoha  gyermeke  az  orvostudománynak.Pedig  sokat  segithet  a  betegeken.De  elolvasva  az  interjút,arra  a  következtetésre  jutottam,hogy  nekem  is  szól.Igaz  az  is ,hogy  a  jelenlegi  kormány  sok   pozitiv  változást  jelentett  be  az  egészségügybe.Bár  sikerülne '

Olvassák  el  az  interjút  és  irhatnak  véleményt  is. Buzditsuk  egymást  az  egészséges  életmódra ' Az  alábbiakban  néhány  részletet  olvashatnak :

Orvos és természetgyógyász egy személyben

Mozgás és egészséges táplálkozás - ez a "vesszőparipája" Babai Lászlónak, akinek hivatalos címe, rangja: prevenciós szakértő.

 

Nem csak a voksát, hiszen egy fővárosi nagy egészségközpont vezetőjeként naponta gyakorolja is a prevenció nehezen megfogható, sokak számára értelmezhetetlen, de egyre inkább szükséges tevékenységét. Lehet, hogy az orvosi hivatás egyfajta kritikusaként teszi mindezt?

Inkább azt mondanám, hogy az orvosi hivatás részeként, azzal szoros összefüggésben. Meggyőződésem ugyanis, hogy egy orvos akkor tesz a legtöbbet, ha a betegségek megelőzésében képes hatékonyan együttműködni páciensével. Tudom, a két kulcsszó, amelyet én is előszeretettel hangsúlyozok - a mozgás és helyes táplálkozás - nem új, ennek ellenére nincs kellő hatékonysága és eredménye, a köztudatba nem épült be egyiknek a fontossága sem.

 

Pedig egészségünk megőrzése e két alappilléren nyugszik. Ma már tudományosan is bizonyított, hogy sok vezető halálokért felelős betegség elkerülhető lenne, ha az emberek megfelelő életmódot folytatnának. A ráknak több fajtája, a szív- és érrendszeri betegségek sora, a cukorbetegség, a magas vérnyomás, a mozgásszervi betegségek, az allergiák bizonyos fajtái, a mentális betegségek sora kimondottan az önrontó életmódnak köszönhető.

Nem véletlen, hogy az Egészségügyi Világszervezet, a WHO által is deklaráltan a "legbetegebb nemzet a magyar". Ennek legfőbb oka az egészségtudatosság, az egészségkultúra hiánya. Nálunk az emberek a környezetet, a nehéz anyagi helyzetet, a túlhajszolt életmódot és minden egyéb kívülálló okot felsorakoztatnak saját mentségükre, csak önmagukat nem látják és gondolják felelősnek saját betegségükért.

Forrás : napidoktor.hu/friss/9873/orvos-es-termeszetgyogyasz-egy-szemelyben/